Opnieuw posters verkiezingskandidaten beklad

Lijsttrekker van het CDA Henri Bontenbal. © L1 (Gerard Pansier)
Bij Arcen zijn verschillende posters van kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen beklad.
Wie zich daar schuldig aan heeft gemaakt, is onduidelijk.

Posters beklad

De posters zijn geplaatst langs de Schans, de toegangsweg naar het dorp. Posters van verschillende leden van CDA, waaronder die van de Heldense Marlou Absil en Ralph Diederen uit Beek, zijn beklad. Ook een poster van lijsttrekker Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA moest het ontgelden. Op de posters heeft iemand met groene verf onder andere gezichten bespoten.
Een poster van Marlou Absil is met groene verf bewerkt. © L1 (Gerard Pansier)
Een poster van Ralph Diederen uit Beek. © L1 (Gerard Pansier)

'Verwerpelijk'

Hoelang de posters er al zo bijhangen, is niet bekend. De Venlose afdeling van het CDA was er nog niet van op de hoogte. Raadslid Jos Hoezen noemt het schrijven van zulke leuzen op de verkiezingsposters 'heel verwerpelijk'. Hij zegt dat daar grote afstand van moet worden genomen.
Gemeente Venlo laat weten dat er in principe bij sprake van beschadigde posters door de partij zelf aangifte gedaan kan worden. Wel worden de posters met haatdragende teksten verwijderd. Of het CDA aangifte gaat doen, is maandag nog niet duidelijk.
Ook een poster van Frans Timmermans is beklad. © L1 (Gerard Pansier)

Niet de eerste keer

Eerder werden ook op andere plekken in de gemeente al posters beklad van Timmermans. GroenLinks-raadslid Jade Joosten zei toen de actie te betreuren maar geen aangifte te gaan doen. Ook in Roermond en Weert werden al posters besmeurd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!