Hinder op A2 door gekantelde vrachtwagen tot in avondspits

Een kraan moet de oplegger weer op zijn wielen zetten. © Rijkswaterstaat
De gekantelde vrachtwagen heeft maandag voor flinke schade gezorgd op de A2 bij Echt.
De vrachtwagen schaarde rond 8:00 uur op de snelweg vlak voor knooppunt Het Vonderen in de richting van Eindhoven. De oplegger, een tankwagen, kantelde en blokkeerde alle rijstroken. Pas na 15:00 uur werd er weer één rijstrook vrijgegeven, rond 18:20 uur was de gehele weg weer vrij. Vanwege de spits is de vertraging daarmee nog niet helemaal opgelost.

Vertraging

Vanwege het ongeval werd de A2 bij Echt al in de ochtendspits richting noorden afgesloten. Verkeer richting Eindhoven wordt lokaal omgeleid (via U15), maar dit zorgt voor een vertraging van ruim een uur. Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers die de A2 richting Eindhoven moeten nemen, om de reis voorlopig uit te stellen. Verkeer vanuit Duitsland wordt bij Keulen al omgeleid via Venlo. Bekijk de actuele situatie op de Limburgse wegen. Om de hulpdiensten de ruimte te geven, was de rechterrijstrook in zuidelijke richting ook enige tijd dicht. Rijkswaterstaat heeft die inmiddels weer vrijgegeven.

Berging en herstel

Een kraan is druk bezig geweest met het rechtop zetten van de oplegger. Daarna moet de beschadigde vrachtwagen nog geborgen worden. Door het ongeval moesten ook de vangrail en de rimpelbuisobstakelbeveiliger gerepareerd worden. De vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeval niet gewond.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!