Ook in Venlo verkiezingsposters Frans Timmermans beklad

In Venlo zijn ook posters beklad © Omroep Venlo
Op meerdere plaatsen in Venlo zijn verkiezingsposters van lijsttrekker Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA beklad. Op de posters is een rood kruis gezet of de verkiezingsposters zijn voorzien van stickers van Forum voor Democratie.
GroenLinks-raadslid Jade Joosten zegt de actie te betreuren maar gaat geen aangifte doen. "Het vernielen van verkiezingsborden is van alle tijden", zegt ze tegen Omroep Venlo. "Je zag bij de vorige verkiezingen dat het Kaag was, waar dit bij werd gedaan. Nu is Frans Timmermans het slachtoffer. Ik denk dat het moeilijk is om de daders hiervan op te pakken."

Gemeente

Ook de gemeente Venlo gaat geen aangifte doen, zegt burgemeester Antoin Scholten. Wel keurt de burgemeester de actie af. "Aangifte doen van het vernielen en bekladden van de posters is aan de politieke partijen. In overleg met de politie wordt gekeken of onze camera’s de daders kunnen achterhalen."

Roermond en Weert

Venlo is niet de enige plek waar de verkiezingsposters van Frans Timmermans beklad zijn. Deze week gebeurde hetzelfde in Roermond en Weert.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!