Zeven aanhoudingen bij grenscontrole op A76

Afbeelding ter illustratie © iStock
Bij de controle bij de grensovergang van de A76 richting Duitsland zijn donderdag in totaal zeven mensen aangehouden. Verder is meer dan 8000 euro in beslag genomen.
De controles werden gehouden door politie, douane, marechaussee en agenten uit België en Duitsland.

Europees arrestatiebevel

Daarbij pakte de Duitse politie de bestuurder van een auto op, die in Nederland bleek te worden gezocht voor een poging doodslag. Middels een Europees arrestatiebevel kon de man worden ingerekend, maakte de politie vrijdag bekend.

Duizenden euro's

Zo'n 350 beambten controleerden tussen 12:00 en 21:00 uur bijna 1800 mensen in zo'n 1200 voertuigen. Ze schreven daarbij 46 processen-verbaal uit, onder meer voor drugsdelicten en overtredingen van de vreemdelingenwet. Elf bestuurders reden onder invloed, eenzelfde aantal had geen geldig rijbewijs. Er werd meer dan 8000 euro in beslag genomen.

Drugs en mensenhandel

De controles waren bedoeld om onder meer drugsdelicten, illegale vreemdelingen en mensenhandel op het spoor te komen. De politie liet weten dat in de toekomst meer van dit soort grenscontroles zullen worden gehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!