Stichtingsbestuur OLS 2024 stapt op en geeft opdracht terug

De laatste schutter van Sint Antonius. © Bram Becks
De voorzitter en twee bestuursleden van het stichtingsbestuur dat in Nederweert het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2024 moet organiseren, zijn dinsdagavond opgestapt. Er is een verschil van inzicht ontstaan over hoe het evenement moet worden georganiseerd.
Dat bevestigt voorzitter Peter Willekens aan L1.

Nederweert

Schutterij Sint Antonius had een stichtingsbestuur van vijf personen samengesteld om de organisatie van het OLS op zich te nemen. Wat het verschil van inzicht precies is, wil Willekens niet duiden. "Daarover heb ik afspraken gemaakt met de schutterij. Ik wil namelijk nog altijd dat er een OLS in Nederweert plaatsvindt."

Verschil van inzicht te groot

Het stichtingsbestuur was heel enthousiast begonnen. Er werd een organisatiestructuur opgetuigd, er werden veel mensen benaderd en er was al medewerking van ongeveer 60 tot 70 personen. Maar volgens Willekens kwam het bestuur tot de conclusie dat het verschil in inzicht om zo'n groot evenement te organiseren, te groot was. "Er werd over een aantal zaken heel verschillend gedacht", zo licht hij toe. Samen met twee anderen uit het stichtingsbestuur, waar ook een afvaardiging van de schutterij in vertegenwoordigd was, heeft Willekens bij de schutterij aangegeven dat het zo niet verder kon. "Wij hebben vervolgens de opdracht teruggegeven aan de schutterij. Deze heeft vervolgens besloten om het OLS 2024 zelf te gaan organiseren."

Blauwdruk

Voor het organiseren van het OLS liggen er blauwdrukken klaar van vorige edities. "Wij zijn ook heel erg goed geholpen door andere dorpen die het eerder hebben moeten doen, we hebben overleg gehad met deze mensen zoals bijvoorbeeld met de schutterij uit Born waar dit jaar het OLS was." Daar heeft het stichtingsbestuur ruimhartig gebruikt van gemaakt.

OLS in gevaar?

Of de organisatie van het OLS 2024 in gevaar komt is nog onduidelijk. "Ik hoop het niet", aldus Willekens. "Ik ben een enorme cultuurman, ik ondersteun de schutterswereld enorm. Het doet me ook pijn dat het niet gelukt is. Ik ben enorm teleurgesteld dat het geen succes is geworden. Nu moet de schutterij het zelf oppakken."
Het OLS 2024 staat gepland voor zondag 7 juli.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!