Verdachte van poging tot moord aangehouden bij politieactie

Een grote politieactie in de grensregio. © L1 (Frank Moonen)
Bij een grote politieactie op zes verschillende locaties in de Limburgse grensregio is donderdag een persoon aangehouden die verdacht wordt van poging tot moord.
De persoon reed in een auto met een Nederlands kenteken.

A76

Een van de locaties waar een fuik is ingericht is de A76 bij Bocholtz. Ook op andere plekken worden auto's en vrachtwagens van de weg gehaald, die gecontroleerd worden op onder andere drugs en illegale personen. Ook worden er blaascontroles uitgevoerd en wordt er gekeken of bestuurders de juiste papieren bij zich hebben. Ook op gestolen voertuigen wordt gecontroleerd. Naast Bocholtz wordt er ook gecontroleerd in Süsterseel en Aken.

Gecoördineerde actie

Bij de actie werken de Nederlandse, Duitse en Belgische politie met elkaar samen. Ook de Douane en de Koninklijke Marechaussee zijn aanwezig. In totaal gaat het om 350 man die bij de actie betrokken zijn. "Het is een van de grootste gecoördineerde acties in deze regio," zegt een woordvoerder van de politie.

Actie

De resultaten van de grote actie worden vrijdag bekendgemaakt. De actie duurt nog tot donderdagavond 19:00 uur.
Een grote politieactie in de grensregio. © L1 (Frank Moonen)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!