Vernielingen op terrein van zwembad Wanssum

Er werd een raam ingeslagen bij zwembad de Broekberg in Wanssum. © Facebook Zwembad de Broekberg Wanssum
Bij zwembad de Broekberg in Wanssum zijn in de nacht van zondag op maandag vernielingen aangericht op het terrein en aan diverse gebouwen. Er is schade aan de poorten, deuren en ramen.
Het zwembad is gelegen aan de Sportlaan.

Raam ingeslagen

Vandalen hebben ruiten ingeslagen, de poort is vernield en ook een deur is geforceerd. "De kosten om de schade te herstellen zullen aanzienlijk zijn", vertelt Tom Theeuwen, aanspreekpunt van de vrijwilligers die het zwembad beheren.

Sloten vervangen

"De toegangspoort van het terrein is ontwricht en er is een loper meegenomen waardoor alle sloten vervangen moeten worden. Daarnaast is er een raam ingeslagen waardoor we een nieuw raam en mogelijk kozijn nodig hebben en is er ook in het tuinhuis schade aangericht", somt Theeuwen op.
De toegangspoort van zwembad de Broekberg in Wanssum werd ontwricht. © Facebook Zwembad de Broekberg Wanssum

Rotzooi

Er zijn geen spullen meegenomen. "Naast de vernielingen is er alleen rotzooi gemaakt", aldus Theeuwen. Er waren ook geen waardevolle spullen in het zwembad of op het terrein aanwezig. "Dat is er nooit, ook in de zomermaanden niet als wij open zijn. We nemen altijd alles mee naar huis, zoals bijvoorbeeld de kassa."

Vrijwilligers

Het zwembad is alleen geopend in de zomermaanden en is sinds augustus al dicht. Het zwembad is in beheer bij Stichting de Meulebèèk en wordt gerund door vrijwilligers.
Theeuwen heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!