170.000 Euro winst voor OLS Born, helft naar vrijwilligers

Het OLS geeft een deel van de winst aan de vrijwilligers. © L1
De organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) afgelopen zomer in Born heeft 170.000 euro winst gemaakt.
De organisatie gaat, zoals vooraf aan het feest beloofd, de helft van het bedrag beschikbaar te stellen voor de vrijwilligersuren die zijn gemaakt tijdens het schuttersfeest.

31.000 uren

De 1300 vrijwilligers hebben ruim 31.000 uur gewerkt, waardoor eerst een uurvergoeding van 2,75 euro beschikbaar zou komen voor de verenigingen en instanties die zich hebben aangemeld. Maar omdat de leden van schutterij Sint Martinus Born uit dank hebben besloten om ruim 8.000 euro te doneren aan de Stichting OLS Born 2023, wordt de uitkering 3,00 euro per vrijwilligersuur.
Hoeveel de aangemelde clubs in de regio precies krijgen, is afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat gewerkt heeft voor die specifieke organisatie en het aantal uren dat die vrijwilligers actief zijn geweest.

Impuls

"Organisaties in Born en omgeving die hebben meegedaan, krijgen een extra financiële impuls en dat was van het begin af aan een van onze doelstellingen", zegt voorzitter Pieter Meekels van de stichting OLS Born 2023.
In totaal krijgen meer dan 100 verenigingen, clubs en instanties een bijdrage. Onder hen ook maatschappelijk organisaties als het Toon Hermanshuis, Hospice Bronnerhof in Born, Speeltuin De Paddenstoel en Kasteelpark Born. De uitbetaling van de vrijwilligersvergoeding aan de verenigingen vindt binnen nu en een aantal dagen plaats, aldus de organisatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!