Makers boek over carnavalsmonumenten krijgen onderscheiding

De prijs wordt iedere drie jaar uitgereikt. © BCL
Leon Hamans uit Maasniel en Hans Simons uit Swalmen ontvangen het kunstwerk 'De Carnavalist', de driejaarlijkse onderscheiding van Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL).
Volgens de bond hebben Hamans en Simons met hun boek 'Vastelaovesmonumente in Limburg, van Mook toet Eijsde' een belangrijke culturele bijdrage geleverd aan de beleving van carnaval in deze provincie.

Uitreiking

De uitreiking vindt plaats op 1 december in Roermond. De BCL reikt de prijs voor de tweede keer uit. De eerste Carnavalist is in 2020 gewonnen door de Venlonaar Lex Uiting.

Carnavalsmonumenten

In het boek zijn ruim 220 carnavalsbeelden en gerelateerde objecten in de open lucht in Limburg afgebeeld en beschreven in zowel ABN als het plaatselijke dialect. "Het is een culturele reisgids door de hele provincie. Het boek is geheel vrijwillig en op non profit basis tot stand gekomen", aldus de BCL in haar persbericht. Beide initiatiefnemers hebben contact gezocht met betrokken organisaties en plaatselijke carnavalsverenigingen. De monumenten zijn ook op foto vastgelegd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!