Broodkar stopt niet meer in Tienray na bedreigingen

Een tot broodkar omgebouwde foodtruck kreeg in Tienray te maken met bedreigingen © Facebook Bakkerij Smits
Bakkerij Smits startte per 1 november met een nieuwe service: een broodkar die dorpen in de regio zonder eigen bakker toch kon voorzien van vers gebakken brood. Behalve enthousiaste reacties van klanten leidde het initiatief ook tot bedreigingen door een collega. Het gevolg: halte Tienray wordt voorlopig geschrapt.
Het begon met een ondernemend idee van de jongste generatie in de zaak. Naast de twee winkelvestigingen in Lottum en Well zou er een foodtruck worden omgebouwd tot broodkar voor plekken waar geen bakker was.

Weerstand

Sinds twee weken stopt de kar in Meterik en Tienray. De inwoners tonen zich enthousiast. Dat er ook heftige weerstand zou komen van een collega hadden ze niet verwacht. Maar de reacties van een collega-bakker hebben hen nu doen besluiten om Tienray per direct niet meer te bezoeken. Om wat voor bedreigingen het gaat, willen de initiatiefnemers van de broodwagen liever niet zeggen.

Positief

De bakkerij deelde het relaas op Facebook. Volgens een woordvoerder staat er een drukke periode voor de deur en wil de bakkerij vooral focussen op positiviteit. Op de bedreigingen wil de bakkerij daarom verder geen commentaar geven. De woordvoerder spreekt van een voorlopig besluit. Er wordt gehoopt dat er alsnog via gesprekken een oplossing gevonden kan worden met de betreffende collega. Wellicht keert de kar dan in het nieuwe jaar alsnog terug.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!