Beppie dacht tijdens val: 'Opstaan en doorgaan'

Beppie Kraft heeft De11devande11de zaterdag in Roermond afgesloten. © L1 (Bram Becks)
Het leek wel alsof er dit weekend geen ander nieuws was: de val van Beppie Kraft ging in Nederland viraal. TikTok, dumpert en zelfs het NOS journaal. Overal was het te zien. Zelf is ze er nuchter onder. "Er was niks aan de hand."
De 77-jarige zangeres viel op het podium van De11devande11de in Roermond over een vuurwerkkanon. Ze ging languit op het podium, maar dacht tijdens de val al 'opstaan en weer doorgaan.' "Het deed even pijn en er was een beetje bloed. Maar na een pleister konden we gelukkig weer verder," vertelt ze een dag later aan L1. Ze heeft nog wel een beetje spierpijn en pijn aan haar arm. "Kennelijk heb ik me in een reflex toch opgevangen."

Zwembad

De val zaterdagavond doet terugdenken aan haar val in een zwembad tijdens een optreden vijf jaar geleden. Dat werd toevallig gefilmd en ook dat filmpje ging toen massaal rond. Presentatrice Katja Henz maakte er zaterdag nog een opmerking over. "We hadden er beter een zwembadje bij kunnen zetten", zei ze. Al vond Beppie dat niet zo leuk: "Dat heb ik haar na afloop ook gezegd."

We gaan door

In elk geval heeft de val in Roermond haar niet aan twijfelen gebracht om langzaam te stoppen met optreden. "Integendeel, de mensen waren zo enthousiast toen ik het podium weer opkwam. Dat motiveert me alleen maar en zolang de gezondheid het toestaat en de mensen het leuk vinden, ga ik door," aldus een overtuigende Beppie, die net als haar leeftijdsgenoot Frans Theunisz een drukke tijd tegenmoet gaat. Tot en met carnaval staan er meer dan 100 optredens gepland. "Daarna ga ik uitrusten in Spanje."

Roermond

Over het feest zelf heeft ze niets meer dan lof. Roermond nam in 2020 het stokje over van Maastricht en sindsdien organiseert de Sjeng Kraft Kompenei het evenement. Het contract met de gemeente loopt dit jaar af, maar volgens Beppie willen de organisatie en gemeente met elkaar door. Binnenkort wordt over een verlenging van dat contract gesproken. Dan komt ook aan de orde of het evenement kan worden uitgebreid, zodat er meer carnavalsvierders het feest kunnen volgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!