Maastricht trapt carnavalsseizoen kalm af

In vergelijking met eerdere jaren is het rustig in Maastricht. © Jean-Pierre Geusens
In vergelijking met het feestgedruis op het Stationsplein in Roermond en de Markt in Venlo was het in de provinciehoofdstad aan het begin van de middag nog rustig omtrent de aftrap van het carnavalsseizoen.
Tot 2020 werd het grote aftrapfeest, de 11devande11de, juist in Maastricht gevierd. Sinds vorig jaar vindt het in Roermond plaats.

Rustige aftrap

En dat viel te merken; op verschillende plekken in de stad waren feestvierders te zien, maar van een hossende menigte was tegen de middag nog geen sprake.
Zaate Herremenie de Pottemennekes in Maastricht. © Jean-Pierre Geusens
Tegen het vallen van de avond werd het rond de cafés drukker. © Jean-Pierre Geusens
Zo zag Maastricht er een aantal jaar terug uit op 11 november:
11devande11de op het Vrijthof in Maastricht in 2019. © Jean-Pierre Geusens

Bomvol 11devande11de

In Roermond staat het Stationsplein flink vol. Om 11:11 uur is het vastelaovesseizoen officieel geopend. De Prinselikke Stadts-Garde uit Roermond gaf in het zonnetje het startschot op het Munsterplein. Alle kaarten voor het evenement zijn uitverkocht.
Ook in Venlo is het druk; de hekken van de Markt werden al vroeg gesloten. Veel vastelaovesvierders moesten daardoor de officiële opening buiten de hekken volgen. Jocus vraagt bezoekers om niet meer naar de Markt te komen, maar feest te vieren in de cafés in de binnenstad.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!