Geen steun voor wilde plannen Forum voor Democratie

Het gouvernement in Maastricht. © iStock
Het was nog net geen elfde van de elfde in het provinciehuis vrijdagavond, maar aan sommige moties in het gouvernement leek het wel alsof de joeksigheit al was begonnen.
In totaal werden vele tientallen moties ingediend tijdens de tien uur durende bespreking van de provinciale begroting voor 2024.

Schaken

De meest kolderieke voorstellen kwamen van Ruby Driessen van Forum voor Democratie. Hij lanceerde het plan om schaaklessen als standaard onderdeel bij mbo-opleidingen in te voeren. Zijn motie werd onder luid gelach met 43 tegenstemmen en 1 stem vóór verworpen. Driessen was vrijwel zeker de enige die vóór stemde.

Tractorparkeerplaats

Ook andere plannen van Forum voor Democratie werkten meer op de lachspieren dan dat ze serieus werden genomen. De eenmansfractie pleitte voor de bouw van een aanlegsteiger en een tractorparkeerplaats bij het provinciehuis dat aan de Maas ligt. Op die manier zouden ook mensen met een bootje en boeren het gebouw kunnen bereiken. Want zo vindt Forum: "Het gouvernement moet voor iedereen bereikbaar zijn en er mag niet gediscrimineerd worden op vervoermiddel." Ook dit wilde idee van Ruby Driessen haalde de eindstreep niet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!