Weerstand tegen mogelijke uitbreiding 11devande11de

Zicht vanuit Hamstraat op het stationsplein waar het 11de van de 11de evenement is. © L1 (Peter Beeker)
Een groep winkeliers en ondernemers uit de binnenstad van Roermond is allesbehalve blij met de11devande11de op het Stationsplein. Volgens William Tuhuteru zijn er zeker twintig collega ondernemers te noemen die last ondervinden van het Vastelaovesfeest waar 17.000 bezoekers komen.
Tuhuteru heeft een winkel aan de Hamstraat. "Het is niet alleen op de dag zelf dat we minder klanten krijgen. De hele week als er gebouwd wordt op het Stationsplein, zijn we slecht bereikbaar. Sommigen zeggen dat ze hun zaak beter kunnen sluiten op deze dagen."

Verrast

De organisatie van de11devande11de is verrast door de kritiek. Volgens woordvoerder Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei doen ze er alles aan om goed samen te werken met ondernemers en bewoners in het gebied. "Als wij vorig jaar heel veel weerstand hadden ondervonden dan was het natuurlijk de vraag geweest of we het dit jaar voor de tweede keer weer zouden organiseren op deze locatie. Onze ervaring is juist heel positief over de onderlinge relatie met ondernemers waar wij direct mee te maken hebben."

Onvree

William Tuhuteru spreekt collega's aan die wel hun woordje willen doen maar niet geïnterviewd willen worden door L1. Volgens Tuhuteru heeft één ondernemer in de Hamstraat uit onvrede over het evenement al een advocaat ingeschakeld. "Wij moeten ons nog beraden wat onze volgende gezamenlijke stap wordt."

Uitbreiding

William Tuhuteru: "Ik word niet blij dat de organisatie denkt om volgend jaar ook het Kloosterwandplein te betrekken bij het evenement als tweede evenement locatie. Dan is de overlast voor ons compleet."

Ambitie

Volgens Marcel van Eeghem is de uitbreiding van de aftrap van de Vastelaovend in Roermond wel een ambitie maar nog lang geen zekere zaak. "Daar heeft de gemeente natuurlijk ook een woordje over te zeggen." Op het Kloosterwandplein zou dan plek zijn voor 5.000 extra bezoekers voor het evenement. Van Eeghem: "We hebben dit jaar met de ticketverkoop al snel gemerkt dat veel meer mensen wilden komen dan de 17.000 kaartjes die we beschikbaar hadden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!