Verhuizing Sabic: vakbonden steunen gang naar rechter

Het Sabic-hoofdkantoor in Sittard, met bedrijventerrein Chemelot op de achtergrond © L1 (Erwin Minkenberg)
De vakbonden steunen de ondernemingsraad (OR) van Sabic Limburg BV om naar de rechter te stappen, om zo de sluiting van het hoofdkantoor in Sittard tegen te houden.
Dat laten de vakbonden FNV, CNV Vakmensen, De Unie, Synergo/VHP en Vakbond ABW in een verklaring weten. Daarnaast hopen de bonden dat de regionale politiek in de bres wil springen om het hoofdkantoor in Limburg te houden.

Verhuizing

Sabic wil het kantoor in Sittard sluiten. Het Europese hoofdkantoor wordt verplaatst naar Amsterdam en 160 personeelsleden zouden mee moeten verhuizen. De overige 240 personeelsleden verhuizen naar kantoren op het Chemelotterrein en Brightlands. De ondernemingsraden in Limburg en Bergen op Zoom brachten een negatief advies uit tegen de verhuizing. Dat advies werd door Sabic in de wind geslagen.
De zaak gaat nu naar de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam. Dat is een speciale rechtbank die zich buigt over conflicten binnen bedrijven.

Politieke vragen

De partijen PvdA, SP, BBB, D66 en CDA hebben schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. De partijen willen dat de provincie in gesprek gaat met Sabic. Verder vragen ze zich af of de verhuizing van ruim 200 medewerkers van het hoofdkantoor naar Chemelot wel wenselijk is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!