Geboortegolf in GaiaZOO: giraffe, vicuña en aap geboren

De jonge giraffe is nieuwsgierig. © GaiaZOO
Bij GaiaZOO in Kerkrade kan beschuit met muisjes worden uitgedeeld. De dierentuin heeft namelijk drie nieuwe bewoners. Zo zijn de afgelopen dagen een giraffe, een vicuña en een zeldzame roodgezicht slingeraap geboren.
Dat maakt de dierentuin bekend.

Stevig op de poten

De dierenverzorgers van GaiaZOO zagen de kleine giraffe - een vrouwtje - zaterdagochtend naast de moedergiraffe staan. Er werd al maanden uitgekeken naar de geboorte. De draagtijd van een giraffe is namelijk zo'n vijftien maanden. "Gelukkig zagen we het jong al snel bij moeder drinken en stevig op haar poten staan", vertelt dierverzorger Erlyn Dörenberg.
Kijk hieronder naar beelden van de geboorte van de giraffe:

Zeldzame aap

Behalve de langnek zag ook een roodgezicht slingeraap het levenslicht. Het pasgeboren aapje heeft nog geen rood, maar een zwart gezicht en een kale kop. Het diertje blijft voorlopig nog dicht bij de moeder. Het is een zeldzame aap. In slechts tien Europese dierentuinen leven roodgezicht slingerapen. De afgelopen jaren zijn er maar enkele geboren.
De jonge slingeraap. © GaiaZOO

Vicuña op de pampa

Begin deze week werd er midden op de dag een vicuña geboren. Dat is een soort lama. Vijftien minuten na de geboorte probeert het jong al te staan en mee te lopen met de moeder. Rond de leeftijd van acht maanden wordt het jong wat zelfstandiger, maar hij blijft melk drinken tot hij tien maanden oud is. Daarna is het tijd om op zoek te gaan naar een eigen kudde.
Het vicuñajong laat zich goed zien aan bezoekers. © GaiaZOO
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!