Limburgse uitgeroepen tot Museumtalent 2023

Jazzy Taihuttu, NIna van der Werf, Susan Lammers en Bram Donders © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Nina van der Werf is de winnaar van de Museumtalentprijs 2023. "Ze onderscheidt zich als jonge erfgoedprofessional door haar enthousiasme als collectiebeheerder in Missiemuseum Steyl", schrijft de jury.
Van der Werf kreeg de prijs donderdagavond tijdens het Museumcongres in Theater de Spiegel in Zwolle.

Missiemuseum

In het Missiemuseum Steyl is Nina van der Werf volgens de jury een 'talentvolle allrounder'. Ze schrijft een collectiebeleidsplan, stuurt vrijwilligers aan, leidt bezoekers rond, organiseert evenementen en bedenkt educatieve activiteiten. "Ze weet nieuwe samenwerkingen aan te gaan, ziet overal kansen en heeft een inhaalslag gemaakt op het gebied van beheer en behoud van de collectie", aldus de jury.

Andere finalisten

Er stonden nog twee andere museumtalenten in de finale voor het behalen van deze prijs: kunsthistoricus Bram Donders, onderzoeker bij Museum Boijmans Van Beuningen, en Jazzy Taihuttu van het Stedelijk Museum Amsterdam.
Van der Werf ontvangt als Museumtalent een geldprijs van 3.000 euro en een bijzonder kunstwerk van kunstenaar Iriée Zamblé. Met het geldbedrag kan ze haar eigen ontwikkeltraject invullen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!