Verkiezingen: PVV kan met vier Limburgers in de Kamer komen

René Claassen. © L1
De partij van de Venlose lijsttrekker Geert Wilders doet het traditioneel goed in Limburg. Naast Wilders zijn er nog drie Limburgers die een goede kans maken op een plek in de nieuwe Tweede Kamer.
Opvallende nieuwkomer is René Claassen op een zesde plaats, Tony van Dijck uit Venlo staat op plek tien en Dion Graus uit Heerlen op plek 14.

René Claassen

Claassen is 52 jaar en komt uit Landgraaf. Hij is opleidingsmanager aan de Hogeschool Zuyd. In het gouvernement is hij fractievoorzitter van de PVV. Ook is hij raadslid in Landgraaf. Zijn partij is volgens de peilingen goed voor 18 zetels. Dus het lijkt erop dat hij zijn koffers nu al kan pakken richting Den Haag. "Het zou toch wel heel mooi zijn als we de grootste of tweede partij van Nederland worden", zegt de politicus.
De binding met de regio houden is voor hem belangrijk. "Ik verwacht dat ik in Limburg ben op de dagen dat ik niet in Den Haag hoef te zijn. Om daar op te halen wat er speelt en te vertalen naar de fractie en hopelijk naar beleid."
"We hebben ons verkiezingsprogramma en dat is het fundament van onze partij in deze verkiezingen", zegt hij. "Je kunt nooit wat in je verkiezingsprogramma staat volledig doorvoeren, of je moet als partij 76 zetels krijgen." Volgens Claassen is lijsttrekker Geert Wilders zich er bewust van dat je in een coalitie met elkaar in gesprek moet gaan. Daarom moet je soms op een meer genuanceerde manier naar de speerpunten van je partij kijken.

Advies

Weet jij al op wie je gaat stemmen? Limburgers die op 22 november gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, kunnen een stemhulp raadplegen. De stellingen voor deze hulptool zijn toegespitst per provincie en opgesteld door journalisten van de regionale omroepen. Aan de hand van de ingevulde antwoorden krijgen stemmers een advies welke partij het best past bij hun standpunten. De stemhulp is zonder bemoeienis van politieke partijen gemaakt.
De Limburgse stemhulp is hier te vinden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!