Bedreigingszaak: bidprentjesman hoeft niet terug de cel in

Stockfoto © iStock
Rafaël N. (55) uit Maastricht is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, wegens doodsbedreigingen aan het adres van een gemeenteraadslid, een officier van justitie en meerdere politieagenten.
Hij verstuurde de bedreigingen via mail.

Contactverbod

Ook mag hij voor de duur van drie jaar op geen enkele wijze contact opzoeken met de slachtoffers. Omdat deze Rafaël in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet meer terug de cel in. Als hij de komende jaren toch de fout ingaat, moet hij wél de gevangenis in. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de man eerder tot een half jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.
De advocaat van de Maastrichtenaar, Sjoerd van Berge Henegouwen, wil op dit moment niets kwijt over de zaak.

'Niets anders over'

"Er blijft voor het Hof nu niets anders over dan de verdachte wederom een deels onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen, in de hoop dat de verdachte hierdoor deze keer wel zal stoppen met het bedreigen en belagen van anderen", zegt de raadsheer in de uitspraak.

Bidprentjes

Rafaëls naam dook vaker op in strafdossiers. Hij kwam in het verleden meerdere malen in beeld vanwege bedreiging, belaging en stalking. En dat had te maken met zijn verzamelwoede; hij ging op bidprentjesjacht. Zo zou hij onder meer naasten van overledenen onder druk hebben gezet om bidprentjes af te staan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!