Advocaat: geen vervolging na huisvredebreuk bij Donny M.

Het huis van moordverdachte Donny M. © L1
De zus van de vermoorde Gino en een vriendin worden niet meer vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM) vanwege huisvredebreuk. Achter gesloten deuren heeft het OM besloten de twee voorwaardelijk sepot te verlenen, met een proeftijd van een jaar.
Dat betekent concreet dat de twee in één jaar niet nogmaals dezelfde soort fout mogen begaan. Dat laat advocaat Phil Boonen desgevraagd weten aan L1.

'Opgelucht'

Kelly, de zus van Gino, laat via haar advocaat weten opgelucht te zijn. "Ze is blij dat er rekening wordt gehouden met alle emoties rondom de zaak", aldus Boonen.

Huis was plaats delict

In juni vorig jaar, ruim twee weken na de arrestatie van moordverdachte Donny M., drongen de twee de woning van Donny M. in Geleen binnen. Het huis was op dat moment een plaats delict en was verzegeld door de politie. Eerder werd al bekend dat een derde vrouw die aanwezig was, ook niet wordt vervolgd voor huisvredebreuk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!