Man verdronken in Maas: anderhalf jaar celstraf

Het incident trok veel bekijks. © Track'88
De rechtbank heeft Maastrichtenaar Pashk D. dinsdag veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor de verdrinking van een 23-jarige stadgenoot.
In juli van dit jaar duwde de Maastrichtenaar het slachtoffer op de Maaspromenade in het water. Het slachtoffer overleefde dit niet.

Geen doodslag

Aanvankelijk werd D. verdacht van doodslag, maar daar sprak de rechtbank hem nu van vrij. Wel wordt hem mishandeling met de dood tot gevolg verweten. Daarom krijgt hij geen negen jaar cel, zoals het Openbaar Ministerie (OM) eiste in oktober, maar 18 maanden cel.

Geschopt

De verdachte vertelde in de rechtbank vorige maand dat het slachtoffer die bewuste avond mensen aan de Maaspromenade lastigviel met zijn gedrag. Zo gooide hij bijvoorbeeld een fiets in het water. Uit later onderzoek bleek dat het slachtoffer onder invloed was van cannabis. Pashk D. sprak in eerste instantie over een ongeluk, maar nadat hij geconfronteerd werd met camerabeelden gaf hij toe het slachtoffer te hebben geschopt.
D. toonde berouw en zei nooit de bedoeling te hebben gehad om de jongeman om het leven te brengen.

Aan lot overgelaten

Het OM klaagde D. aan voor doodslag. Hij had volgens het OM kunnen weten dat de trap waarmee het slachtoffer in het water belandde, tot de dood had kunnen leiden. Bovendien liet hij het slachtoffer vervolgens aan zijn lot over. Dit weerspreekt Arthur Vonken, advocaat van de verdachte, gezien de aanwezigheid van onder meer een tweetal boa's.
Of D. of het OM in hoger beroep gaat tegen de uitspraak is nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!