Limburg wint de finale van het Regio Songfestival 2023

Emmy Ackermans pakt de winst. © Timo Schmid (L1)
Limburg heeft zaterdagavond in de Stadsschouwburg Utrecht de eerste editie van het Regio Songfestival 2023 gewonnen. Emmy Ackermans vertegenwoordigde Limburg met haar nummer ‘t Letste Rundje en eindigde daarmee op de eerste plaats.
Limburg kreeg in totaal 177 punten. Brabant werd tweede en Overijssel werd derde. De hele ranglijst is terug te vinden op regiosongfestival.nl.
Limburg kreeg van de vakjury van Omroep West, Utrecht en Brabant 12 punten. De punten van Limburg gingen naar Utrecht. Van het publiek kreeg Limburg 65 punten.
Zo zong Emmy als zesde 't Letste Rundje:

Grootste droom die uitkomt

Na afloop van de show vroeg verslaggever Wouter Nelissen direct aan Emmy haar eerste reactie. Het is voor haar de grootste droom die uitkomt.

Presentatoren aan het woord

Presentatoren Stefania, Riks Ozinga en Bernadette Keizer hebben genoten van de optredens. Stefania: "Wat tof om te merken dat er zoveel talent in alle regio’s van het land is. Ze hebben allemaal stuk voor stuk de beste versie van zichzelf laten zien. Een geweldige avond!"
Riks sluit zich daar volledig bij aan: "Het was een voorrecht om dit samen met Stefania en Bernadette te mogen presenteren, maar ook achter de schermen werd door iedereen keihard gewerkt om van dit liedjesfeest een succes te maken. Wat mij betreft wordt het Regio Songfestival net zo’n traditie als het Eurovisie Songfestival."
Presentatrice Bernadette Keizer deed verslag vanuit de green room. "Het was een groot feest backstage met alle finalisten! Ondanks de zenuwen, hebben we met z’n allen kunnen lachen en genieten van zoveel mooie muziek om ons heen. Zo bijzonder om dit voor de eerste keer in de Stadsschouwburg mee te mogen maken. Er is een terechte winnaar en ik kan niet wachten tot de volgende editie!"
De finalisten werden tijdens de finale toegejuicht door fans uit de regio. Vanuit alle regio’s vertrokken volle bussen en auto’s richting Utrecht om de finalisten aan te moedigen.

Succesvolle samenwerking

In samenwerking met alle dertien regionale omroepen werd dit jaar voor het eerste het Regio Songfestival georganiseerd. Met trots kijken de regionale omroepen terug op een succesvol project. Het niveau van de artiesten was boven verwachting en de reacties waren positief. Tevens bood dit unieke evenement de gelegenheid om iedere regio goed op de kaart te zetten. Vanwege dit grote succes is besloten dat het Regio Songfestival als jaarlijks event blijft terugkeren. Volgend jaar zal de finale plaatsvinden in de provincie Limburg, de regio van de winnaar 2023.

Terugkijken

De finale was live te volgen via de tv-zenders en de YouTube-kanalen van de regionale omroepen. Heb je de uitzending gemist of wil je de optredens nog eens terugkijken? Kijk hieronder:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!