Housmans in Montfort stopt met fan-bijeenkomsten Verstappen

Fans van Max Verstappen in zaal Housmans in Montfort © ANP
Zaal Housmans in Montfort stopt aan het einde van het Formule 1-seizoen met de zondagse F1-bijeenkomsten. Daarbij kunnen fans van Max Verstappen de verrichtingen van hun held op grote schermen in het café gadeslaan.
Montfort is de bakermat van Jos en Max Verstappen. Naar de bijeenkomsten komen steeds minder fans, en ook is het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden, zodat de activiteiten verliesgevend zijn.

Teleurgesteld

Organisator Antoine Zeelen toonde zich zaterdag teleurgesteld. De populaire bijeenkomsten begonnen zo'n vier jaar geleden. Max was toen nog geen kampioen. De eerste jaren kwamen tussen de driehonderd en vierhonderd fans naar Housmans, maar de laatste tijd is dat aantal weggezakt naar zo'n vijftig, aldus Zeelen. Er is ook meer concurrentie. Waar vroeger fans van heinde en verre en zelfs vanuit het buitenland naar Montfort reisden, kunnen ze nu overal in elk lokaal café terecht voor live-uitzendingen, stelde Zeelen.

'Bijlappen'

Max Verstappen groeide net als zijn vader Jos op in Montfort. Met name na het eerste kampioenschap van Max barstte het café van Housmans uit zijn voegen. Mensen huilden van vreugde, omhelsden elkaar en er werd op straat vuurwerk afgestoken. Maar het is over en sluiten. "Alles wordt duurder, de drank, de huur. De wedstrijden zijn ook niet meer zo spannend, hij is al kampioen. Ik moet iedere week bijlappen. Heel vervelend voor de fans, dat we nu noodgedwongen moeten stoppen", zei Zeelen. "Misschien wordt het in de toekomst weer mogelijk. We hebben er onvergetelijke momenten beleefd."
Nog drie races kunnen fans bij Housmans "hun" Max live op de grote beeldschermen zien. De laatste Grand Prix sluit de organisatie van F1-vrienden in Housmans af met het verloten van Verstappen merchandise. Iedere bezoeker krijgt dan bij de ingang een gratis lot.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!