Geen plastic bekers en dure toiletten met carnaval in Venlo

Pilsje tijdens vastelaovend. © Wendy Vluggen
Dit jaar betalen vastelaovendgangers uit Venlo wel voor een hardcup beker, maar niet voor de toiletten.
Zo willen Jocus en de verschillende carnavalsgezelschappen de vastelaovend in Venlo duurzamer maken.

Beker

Op 11 november wordt het vastelaovendseizoen officieel gestart. Met de nieuwe regelgeving voor plastic wegwerpbekers in het achterhoofd koos het Venloosch Vastelaovesgezelschap Jocus alvast voor een duurzamer alternatief: hardcup bekers. Op het festival kan je zo'n statiegeldbeker voor 1,75 euro kopen. Bij het binnenbrengen van de beker krijg je 1 euro terug, de overige 75 cent wordt gebruikt om faciliteiten te betalen. Dat betekent dat feestgangers de hele dag gratis gebruik mogen maken van de toiletten.

Hekken

Veilig feesten staat volgens de politie en gemeente voorop. Voor het eerst wordt de Markt daarom met hekken afgezet. Vanwege de verwachte drukte is de afsluiting van het terrein niet uitgesloten.

Elf van Elf

Elf van Elf begint zaterdag 11 november vanaf 10.40 met een intocht van Jocus en verschillende Venlosche vastelaovesgezelschappen. Om 11:11 uur wordt de vastelaovend officieel ingeschoten met elf kanonschoten. Tot 21:00 uur zullen de festiviteiten op de Markt doorgaan. Daarna is het wachten tot volgend jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!