Valtoren Toverland nog steeds dicht: grotere storing

Twee bezoekers moesten vorige week uit de attractie worden bevrijd. © Edward-Media
De valtoren Dragonwatch in Toverland in Sevenum kampt nog steeds met een storing, en is daarom al sinds 25 oktober niet operationeel.
Volgens een woordvoerder van het attractiepark is sprake van een 'grotere technische storing' dan voorheen gedacht.

Mankement onbekend

"Het duurt daarom ook wat langer om het probleem op te lossen. Onze prioriteit is wel om de attractie weer zo snel mogelijk operationeel te krijgen", aldus de woordvoerder. Wat er precies aan de hand is, wil het park niet zeggen.
Op 25 oktober moest het park de brandweer inschakelen omdat de 17 meter hoge toren ineens niet meer goed functioneerde. Twee bezoekers werden vervolgens met een hoogwerker uit de attractie bevrijd.

Kinderziektes

De Dragonwatch is nog vrij nieuw: de toren opende op 1 juli voor het publiek, samen met drie andere attracties. Een woordvoerder liet vorige week weten dat de de attractie wel vaker met kinderziektes kampt: "Dit was wel de eerste keer dat bezoekers geëvacueerd moesten worden. Eerdere problemen waren bijvoorbeeld dat de riempjes niet open gingen, dus vooral kleinere issues."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!