Bewoners appartementencomplex bieden zwartboek aan

Beschadigingen die ontstaan zijn door werkzaamheden worden niet hersteld. © iStock
De bewoners van appartementencomplex Parkstate in Roermond, hebben vrijdagmiddag een zwartboek aangeboden aan woningcorporatie Wonen Limburg.
Het document bevat een samenvatting van maandenlange ellende die het gevolg is van een uit de hand gelopen renovatie.

Intimiderende houding

De bewoners spreken over de nodige overlast, gebrekkige communicatie en een intimiderende houding van Wonen Limburg tegenover bewoners die daarover klagen. De SP in Roermond heeft de bewoners de afgelopen maanden bijgestaan en een inventarisatie van klachten en bezwaren die er leven bij de huurders gemaakt. Het gaat daarbij in eerste instantie om mensen die wonen in de flat met de naam Parkstate.

Stress

De huurders, maar ook hun huisdieren, ervaren stress van de problemen. Mensen hebben slaapproblemen en verblijven in sommige gevallen al een halfjaar op een andere plek. Bewoners die slecht ter been zijn worden regelmatig geconfronteerd met een lift die bezet is. In een andere flat, gelegen aan de Lindelaan, was de lift eerder anderhalve maand buitengebruik. Daarnaast worden beschadigingen die ontstaan zijn door werkzaamheden niet hersteld en werkafspraken worden niet nagekomen.

Angst voor represailles

Volgens de partij ervaren de huurders ook de toon vanuit Wonen Limburg als intimiderend op het moment dat ze klagen of voor hun rechten willen opkomen. Hierdoor durft een grote groep bewoners zich niet volledig uit te spreken uit angst voor represailles. Wonen Limburg zou bij een individueel protest volgens de SP al meerdere malen gedreigd hebben met permanente ontruiming.

Gesprek directie

De bewoners van beide appartementencomplexen en de SP hopen met het overhandigen van het document een gesprek met de directie van Wonen Limburg af te dwingen waarin wordt aangeven dat ze bereid zijn in te gaan op de eisen van de bewoners en dat de problemen worden aangepakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!