Limburgse Vakjury is klaar voor het Regio Songfestival

Emmy Ackermans tijdens de persdag van het Regio Songfestival. © Regio Songfestival
Zaterdag vindt voor het eerst in de geschiedenis het zogenaamde Regio Songfestival plaats. Naast de stemronde door het publiek hebben ook de regionale vakjury’s een flinke vinger in de pap.
De Limburgse vakjury bestaat uit L1-redacteur Maxime Cabo, zangdocent Nancy Deusings, songwriter Frans Hermans, Marlstone-directeur Robert Loozen en producer Roger van Zundert. L1-programmamaker Henk Hover is naast jurylid ook voorzitter van de jury.

Eerste stemronde

"De jury heeft er al een eerste stemronde opzitten. Op basis van de videoclipjes van alle inzendingen heeft er al een eerste voorlopige stemronde plaatsgevonden. Zaterdagavond ziet de jury voor het eerst de kandidaten live zingen voor een groot publiek. Dat zou die eerste uitslag echt nog wel eens kunnen laten kantelen", zo vertelt Hover. De vakjury’s mogen overigens niet stemmen op de kandidaat uit hun eigen regio.

Live

Door middel van voorrondes selecteerde elke provincie een kandidaat. Deze dertien kandidaten nemen het tegen elkaar op in een grote live-show vanuit de Stadsschouwburg in Utrecht. De show is live te volgen vanaf 20:30 uur op L1 TV. Limburg wordt vertegenwoordigd door de Maastrichtse zangeres Emmy Ackermans met het nummer 't Letste Rundje.

Succeswens

Gouverneur Emile Roemer heeft de Limburgse inzending alvast succes gewenst. Hij geeft aan zeer te spreken te zijn over het nummer. "Ingetogen, tweetalig, herkenbaar en vooral waanzinnig mooi gezongen", zegt hij in een videoboodschap. "Limburg duimt voor je. Zet 'm op Emmy."
Meer info over het Regio Songfestival is te vinden op de website.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!