Pamela Habibovic is Topvrouw van Limburg

Pamela Habibovic, rector magnificus van Universiteit Maastricht. © L1
Pamela Habibovic, rector magnificus van de Universiteit Maastricht, is uitgeroepen tot Topvrouw van Limburg 2023.
Zij kreeg die titel voor vrouwen uit het Limburgse bedrijfsleven, gemeenschap, overheid of wetenschap donderdagavond in Venlo uitgereikt.

Rector Magnificus

Habibovic is hoogleraar Anorganische Biomaterialen aan de Universiteit Maastricht. Zij onderzoekt met name biomaterialen en regeneratieve geneeskunde. Zij is daarnaast lid van het College van Bestuur van de universiteit en bekleedt de rol van Rector Magnificus. Verder is Habibovic onder andere lid van de Raad van Aanbeveling van het Nederlands Studenten Orkest en Voorzitter van de Adviesraad Student Wellbeing.

Verrassing

Habibovic was wel verrast door de uitverkiezing. "Ik stond toch een beetje perplex toen mijn naam genoemd werd", vertelde ze vrijdagochtend op L1 radio. In de aanloop naar de uitverkiezing voerde ze een aantal gesprekken met de jury en brachten de juryleden ook een bezoek aan de Universiteit Maastricht.
De jury noemde haar onder meer een 'authentieke leider die een voorbeeld is voor veel jonge vrouwen' en daar was Habibovic erg trots op.

Concurrentie

Habibovic versloeg in de finale Vera Tax en Nele Velkeneers. De keuze werd gemaakt door een vijfkoppige jury. Met de prijs wil de stichting Topvrouwen Limburg niet alleen de vrouwen zelf in het zonnetje zetten, maar ook andere vrouwen inspireren. De titel Topvrouw Limburg bestaat sinds 2018 en is voortgekomen uit de Verkiezing Zakenvrouw Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!