Storm Ciarán in beeld: zo is de situatie in Limburg

De boom kwam dwars op de snelweg terecht. © Orange Media
Storm Ciarán raasde donderdag over Nederland. Op meerdere plekken kwamen er schademeldingen binnen.
Code geel is niet meer van kracht. Meteo Limburg meldt dat er in de loop van de avond minder wind zal staan. In de nacht van donderdag op vrijdag zal het half tot zwaar bewolkt zijn met opklaringen en tijdelijk kan er wat regen vallen.

17:13 uur - Trein rijdt tegen boom in Haelen

In Haelen is een trein tegen een boom gereden die op het spoor lag. Volgens ProRail is de trein niet ontspoord. Er zou niemand gewond zijn geraakt.

17:00 uur - Gewonde door boom in Duits bos: slachtoffer naar Venlo
In het Brachter Wald, vlak over de grens bij Reuver, is ook een gewonde gevallen door de storm. Een wandelaarster werd geraakt door een omgevallen boom. Haar gezelschap waarschuwde de hulpdiensten, die zowel uit Duitsland als Nederland kwam. Na een zoektocht van ongeveer een half uur kon het slachtoffer worden afgevoerd naar het ziekenhuis in Venlo.
Nederlandse en Duitse hulpdiensten gingen op zoek naar de wandelaarster © Edward-Media

15:55 uur - Schoolklas ontruimd

In Blerick is vanwege de storm een schoolklas ontruimd, meldt een correspondent. Er is een boom omgevalen, direct naast het lokaal. Er zijn geen gewonden.
De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. © Edward-Media

15:42 uur - Gemeente moet helpen om omgewaaide boom in Posterholt weg te halen

In Posterholt is donderdagmiddag een boom omgewaaid aan de Holsterweg. Volgens een correspondent ter plaatse was de boom zo groot dat de gemeente de boom in stukken heeft moeten zagen. Er zou niemand gewond zijn geraakt.
Boom omgewaaid in Posterholt © Fer Traugott

15:09 uur - Wat te doen bij stormschade

Heb je stormschade opgelopen? Dan is dit wat je best kan doen.

14:52 uur - Vrachtwagen rijdt in op file op A2

Op de A2 in noordelijke richting bij Eijsden is donderdagmiddag een vrachtauto op een file ingereden. Volgens een correspondent ter plaatse kwam hierdoor de chauffeur klem te zitten. De chauffeur moest door de brandweer worden bevrijd. Hoe het nu gaat met de persoon is niet bekend.
Op de A2 in noordelijke richting is een vrachtauto op een file ingereden © Orange Media

14:40 uur - Persoon overleden door omgevallen boom

In Venray is een persoon overleden door een omgevallen boom. Het ongeval gebeurde rond 13:45 uur op de Doctor Kortmannweg.

14:00 uur - Tips voor het rijden in storm of regen

Moet jij vandaag de weg op? De ANWB heeft een aantal tips opgesteld om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk de weg op kan.

13:55 uur - Limburgs Museum heeft stormschade

Ook bij het Limburgs Museum in Venlo is er sprake van stormschade. Een deel van het dak is losgekomen, meldt een correspondent ter plaatse. De omgeving is afgezet.
Een deel van het dak is losgekomen. © Track'88

13:45 uur - Lantaarnpaal op A2

Op de A2 bij afrit Urmond/Stein zou een lantaarnpaal zijn omgevallen, meldt een automobiliste. Daarnaast zijn er ook al meerdere meldingen van omgewaaide bomen en afgebroken takken.
Het incident zou bij Rijkswaterstaat gemeld zijn. © Vera Koevoets

13:25 uur - NK Tegenwindfietsen afgelast

Het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen gaat niet door, het waait te hard. Daardoor blijft het record in handen van oud-Olympisch kampioen mountainbike Bart Brentjens.
De mountainbiker uit Haelen legde de eerste editie in 2013 af in 17 minuten en 51 seconden.

11:15 uur - Twee gewonden op A79 door gevallen boom

Op de A79 bij Meerssen is een boom op een auto gevallen. Door het ongeval is de snelweg richting Heerlen dicht en staat er een flinke file. De twee inzittenden van de auto zijn gewond geraakt, bevestigt de politie. Zij konden wel zelf uit de auto komen.
De boom belandde bovenop de auto. © Orange Media

10:25 uur - Vliegtuigen wijken uit

Twee vliegtuigen zijn donderdagochtend uitgeweken naar Maastricht Aachen Airport (MAA), omdat ze vanwege storm Ciarán niet op de geplande vliegvelden konden landen. Dat liet het vliegveld in Beek desgevraagd aan L1 weten.

08:00 uur - Vrachtwagen in de vangrail

De vrachtwagen die ter hoogte van knooppunt Kerensheide tegen de vangrail gebotste, zorgde tijdens de ochtendspits voor een flinke file op de A2 in zuidelijke richting. Vanaf knooppunt Het Vonderen stond het verkeer stil, met meer dan een uur vertraging tot gevolg
Een vrachtwagen is door de harde wind in de vangrail beland. © Rijkswaterstaat

05:45 uur - Eerste meldingen

Al vroeg in de ochtend druppelden de eerste meldingen van stormschade binnen. In Limburg geldt sinds 5:00 uur code geel vanwege zware windstoten.
Bij knooppunt Kerensheide was donderdagochtend vroeg vanwege de harde wind een vrachtwagen in de vangrails beland. Ook rukte de brandweer al vroeg uit naar onder andere Margraten, Helden en Weert.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!