Man zag boom op auto vallen: 'Ze hebben geluk gehad'

De boom belandde bovenop de auto. © Orange Media
Alain Garnier zag donderdag een boom omvallen boven op een passerende auto op de snelweg A79. Hij stopte direct om de inzittenden van de auto te helpen.
Het ongeval gebeurde rond 11:15 uur op de A79 bij Meerssen. Twee inzittenden raakten daarbij gewond.

Omgevallen boom

Ganier reed in tegengestelde richting over de snelweg en zal vanuit zijn ooghoeken de boom van het talud af vallen, midden op de snelweg. "Op dat moment schiet door je hoofd: als ie maar niemand raakt", vertelt Ganier tegen L1. "Maar die boom greep vol die auto, waarna die auto van de weg af gedrukt werd. Ik zag die takken vol in de auto verdwijnen."

Inzittenden gewond

Ganier parkeerde zijn auto op de vluchtstrook en snelde naar de getroffen auto toe. "Er zat een Duits koppel in. Die man stond al naast het voertuig toen ik aankwam. Er was bloed: ze hadden hoofdwonden. Maar ik heb zo'n idee dat ze heel veel geluk hebben gehad."
Aan de impulsieve actie hield Alain Ganier zelf ook schade over. Een afgeleide automobilist reed zijn spiegel van de auto af. Maar dat stelde niet zo heel veel voor. "Hij heeft zijn telefoonnummer achtergelaten."

Flinke ravage

Het ongeval zorgde voor een flinke ravage en een forse file op de A79 richting Heerlen. De boom moest in stukken gezaagd en afgevoerd worden. Rijkswaterstaat is daar enige tijd zoet mee geweest. Rond 13:00 uur was de snelweg vrij en kon het verkeer weer van de A79 gebruik maken.

Storm Ciarán

Donderdag raast storm Ciarán over Nederland. In Limburg geldt sinds 5:00 uur code geel vanwege zware windstoten. De brandweer heeft al meerdere meldingen van stormschade binnengekregen. De ANWB adviseert mensen om donderdag thuis te werken vanwege de storm.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!