Geldproblemen: Limburgers komen soms moeilijk rond

Stockfoto. © iStock
Eén op de vijf Limburgers heeft regelmatig, vaak of zelfs altijd problemen om financieel rond te komen.
Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Newcom in opdracht van Omroep Brabant, Omroep Zeeland en L1. Het gaat om 21 procent van de Limburgse respondenten. Daarbij komt dat nog eens 43 procent zegt 'af en toe' geldproblemen te hebben.

Geldzorgen

Het is een probleem dat in de drie provincies van de regionale omroepen overal speelt: geldzorgen. Slechts 36 procent zegt nooit problemen te hebben om financieel rond te komen. Wel lijkt het in Noord-Brabant en Zeeland iets minder nijpend. Daar hebben respectievelijk 18 en 14 procent van de mensen ten minste regelmatig problemen met rondkomen.
Het kan piekeren, stress en vermoeidheid opleveren, zo zegt ruim de helft van de Limburgers die ten minste af en toe geldzorgen hebben (51 procent). Door geplande uitjes of etentjes zetten de meeste Limburgers als eerst een streep als er bezuinigd moet worden, zo blijkt verder uit het onderzoek.

Onderzoek
De resultaten zijn gebaseerd op een online onderzoek binnen een onderzoekspanel, uitgevoerd door onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy. Aan het onderzoek deden 1614 mensen uit de drie zuidelijke provincies mee, waarvan 404 uit Limburg.

Na weging van de data is de groep representatief wat betreft leeftijd, geslacht, regio en opleidingsniveau.

Debat van het Zuiden

Op 18 november vindt in Eindhoven het Debat van het Zuiden plaats. Dit wordt georganiseerd door Omroep Brabant, Omroep Zeeland en L1. Het verkiezingsdebat is met de lijsttrekkers van zeven grote landelijke partijen. Het debat wordt live uitgezonden vanuit het Evoluon.

Kieskompas

Limburgers die 22 november gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, kunnen een stemhulp raadplegen. De stemhulp van Kieskompas is hier te vinden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!