Waar komen de noodwoningen? Roerdalen hakt knoop door

In Vlodrop werden in oktober twaalf noodwoningen opgeleverd. © L1
De gemeente Roerdalen heeft na een lang wikken en wegen besloten waar de tijdelijke woningen in Montfort en Herkenbosch geplaatst zullen worden.
Het zijn de laatste twee dorpen waar nog een beslissing moest vallen. Het idee voor de tijdelijke woningen die over de zes kerkdorpen in de gemeente verspreid zouden worden, werd voor het eerst in april 2022 openbaar gemaakt.

Tijdelijke woningen

In Montfort komen de tijdelijke woningen aan de Sportlaan en Boordmoolweg, in Herkenbosch komen ze op de Reestraat. In ieder dorp zullen zes woningen voor vluchtelingen uit Oekraïne, vier voor urgente woningzoekers uit Roerdalen en twee voor statushouders geplaatst worden. Ze worden gebouwd, beheerd en verhuurd door Wonen Limburg.
De gemeente bekeek in Montfort 21 mogelijke locaties. In Herkenbosch ging het om 25 plekken. Bewoners hadden de kans om bij bijeenkomsten de voorstellen te bespreken. Belangrijk voor de gemeente was dat de mensen in de buurt van het dorpscentrum kunnen wonen, en dat de woningen dichtbij aansluitingen van water en elektriciteit liggen. Ook vraagstukken als parkeren en geluidshinder zijn bekeken.

Plan

Het plan voor de woningen ligt er al meer dan een jaar. De bedoeling was dat de eerste woningen in de zomer van 2022 zouden worden opgeleverd. In de meeste dorpen was het vinden van een geschikte plek echter moeilijk. Zo waren buurtbewoners tegen voorgestelde locaties. Ook was er een gebrek aan bouwmaterialen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!