Ouders worden vergeten bij zorgenkinderen

Suzy Kuypers en haar dochter © L1 / Ruud van Broekhoven
Steeds meer ouders van kinderen met problemen zitten met een burn-out thuis. Dat zegt de Stichting Ouders voor Ouders.
Het zijn schrijnende verhalen die ze bij Stichting Ouders voor Ouders horen. De stichting zet zich in voor ouders van kinderen die problemen hebben.

Zorgenkind

Oprichtster Suzy Kuypers van de stichting spreekt mensen die moesten stoppen met werken om voor hun kinderen te zorgen. Kuypers zelf heeft een zorgenkind. "Je hebt alles voor je kind over, maar soms is het moeilijk om alle ballen in de lucht te houden." Met een nieuwe locatie in Maastricht hoopt ze met haar stichting lotgenoten te helpen door advies te geven of een luisterend oor te bieden.

Lotgenoten

De tienjarige zoon van Nicole Ramakers uit Meerssen heeft veel aandacht nodig. Hij krijgt vanuit school ondersteuning, maar bij de stichting kan Ramakers zelf ook even stoom afblazen. Een kop koffie drinken en met lotgenoten praten is erg belangrijk. Dat vindt ook Pierre van der Veer uit Maastricht. Zijn zoon woont inmiddels in een begeleid wonen project, maar toch vindt hij het fijn om met lotgenoten te praten. In het verleden liep hij vaak tegen een muur aan. Nu hoopt hij andere ouders te helpen met de ervaringen die hij heeft opgedaan.
Op de nieuwe locatie worden workshops gegeven, maar is er ook een ontspanningsruimte waar je een massage kan krijgen of gewoon een kop koffie kan drinken. Daarnaast worden ook binnenkort jongeren zelf betrokken bij het werk van de stichting.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!