Tweede verdachte aangehouden na overval op bejaarde

Van de verdachten werd eerder dit jaar al beeldmateriaal gedeeld © Politie/iStock
Een 23-jarige man uit Vinkeveen is 22 oktober door de politie aangehouden vanwege een woningoverval in een zorgcomplex in Margraten, in april van dit jaar.
Dat maakt de politie woensdagmiddag bekend.

Bankpassen afgenomen

"Twee personen hadden in april een destijds 82-jarige bewoner van het zorgcomplex zijn bankpassen afgenomen. Met één van die passen was een flink bedrag gepind. In het onderzoek naar deze zaak werden beelden gedeeld van twee verdachten. Ook was er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht een uitgebreide reconstructie te zien", aldus de politie. Het slachtoffer, een 83-jarige man, deed in het NPO-programma zijn verhaal.

Je geld of je leven

De man was zijn appartement van een zorgcomplex aan de Schinkepoort aan het stofzuigen. Vanwege de warmte had hij de ramen en deuren van zijn woning opengezet. Hij schrok zich wezenloos toen hij opeens op zijn schouder werd getikt en oog in oog stond met twee mannen. "Je geld of je leven", zei een van de twee overvallers. Onder dwang heeft de 82-jarige zijn pinpas en pincode afgegeven. De twee overvallers vluchtten vervolgens.
De uitzending van Opsporing Verzocht leverde uiteindelijk meerdere tips op, waardoor de politie in mei al een eerste verdachte kon aanhouden: een 19-jarige man uit Kerkrade. Hoeveel geld de twee na de overval hadden buitgemaakt, is niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!