Jonge wethouders aan het roer in Heerlen

Het college van burgemeester en wethouders in Heerlen © L1 (Sjoerd Van Heugten)
Met de komst van Arlette Vrusch (31) als opvolger van Peter van Zutphen (68), keldert de gemiddelde leeftijd van de wethouders in Heerlen naar ongeveer 34 jaar.
Dat is opvallend jong, zeker gezien de grootte van de stad en de bestuurlijke uitdagingen waar Heerlen voor staat.

Goede mix

Volgens het college van burgemeester en wethouders is er ondanks de relatief lage gemiddelde leeftijd een goede mix tussen bestuurlijke ervaring en jeugdig enthousiasme. Zo zijn Martin de Beer en Jordy Clemens aan hun derde termijn bezig als wethouder en kennen ze daarmee het klappen van de politieke zweep. Casper Gelderblom, Arlette Vrusch en Marco Peters zijn bezig met hun eerste termijn. Casper Gelderblom is met 28 jaar de jongste, 'nestor' Martin de Beer met 43 jaar de oudste.

Ervaring

Burgemeester Roel Wever is te spreken over de huidige samenstelling van zijn college. "Als je alleen maar jonge mensen met weinig ervaring hebt, is dat ook niet goed. Het is een vak. Je hebt nou eenmaal wat ervaring en vooral ook tijd nodig om echt dingen te bereiken", stelt Wever. "Maar ik zie een mooie balans, veel enthousiasme en positiviteit in de groep. Dat is belangrijk. De jeugdige wethouders brengen veel energie met zich mee en dat geeft mij ook weer energie."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!