Beelden opgedoken van explosie in Venlo

Dinsdag maakte de politie bekend dat er drie verdachten zijn aangehouden voor het plegen van meerdere explosies door het land. © Omroep Venlo
De explosie bij Stichting Manresa in Venlo is eerder dit jaar gefilmd door de veroorzakers ervan. Die beelden zijn ook gedeeld op sociale media.
Omroep Venlo, in bezit van de beelden, deelt die woensdag op de site. In Venlo vonden in juli twee explosies plaats: ruim drie minuten na elkaar in de nacht van 5 op 6 juli. Rond 4:00 uur was het raak bij een pand aan de Leutherweg en niet veel later bij een scoutinggebouw aan de Zwarteweg.
De explosie aan de Leutherweg:

Knal en vuurbal

Op de beelden die online zijn gedeeld is te zien hoe een persoon met zwarte kleding en capuchon een projectiel aansteekt bij de voordeur van Stichting Manresa. 20 seconden later is er een enorme knal en vuurbal te zien.
Dinsdag maakte de politie bekend dat er drie verdachten zijn aangehouden voor het plegen van meerdere explosies door het land. Eén van hen wordt verdacht voor het plegen van vier aanslagen in Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!