Nieuw logistiek NAVO-hoofdkwartier Brunssum geopend

Burgemeester Wilma van der Rijt verrichtte mede de opening door een lint door te knippen. © HQ Allied Joint Force Command Brunssum
Het nieuwe logistiek NAVO-hoofdkwartiergebouw in Brunssum is dinsdag officieel geopend. Vanuit het nieuwe pand wordt onder meer de inzet van troepen en materiaal gecoördineerd.

Ondersteunend

Joint Logistics Support Group Brunssum (JLSGBS), zoals het hoofdkwartier heet, is het tweede permanent bemande hoofdkwartier van de NAVO in Brunssum. Het ondersteunt alle militaire activiteiten, zoals de bevoorrading van voeding, kleding, uitrusting, brandstof, munitie en geneeskundige verzorging.
Verder kunnen ook de basissen van Napels en het Amerikaanse Norfolk worden ondersteund bij inzet.

Burgemeester Brunssum

Ongeveer 100 hoogwaardigheidsbekleders van de NAVO en nationale en internationale organisaties waren aanwezig bij de openingsceremonie. De burgemeester van Brunssum, Wilma van der Rijt, verrichte samen met de Tsjechische brigadegeneraal David Schnábel en de Duitse admiraal Joachim Rühle (chef-staf van Supreme Headquarters Allied Powers Europe) de opening.
De bouw van het nieuwe pand bedroeg 10 miljoen euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!