Limburg Helpt: 35.237 jassen ingezameld

De actie was een samenwerking tussen L1, Stichting Samen voor Maastricht en alle Limburgse gemeenten. © L1
Na een maand inzamelen is de actie Limburg Helpt: Geef een jas, verwarm een hart ten einde. In totaal zijn er 35.237 winterjassen ingezameld.
L1, Stichting Samen voor Maastricht en alle Limburgse gemeenten kwamen in oktober samen in actie om dak- en thuislozen en mensen die in onze provincie in armoede leven te helpen.

Inzamelpunten

Gedurende de maand stroomden jassen vanuit alle hoeken van Limburg binnen. Mensen, bedrijven en scholen zetten zich in door nieuwe en gebruikte winterjassen te doneren of in te zamelen. In elke gemeente werden inzamelpunten ingericht en ook bij mensen thuis ontstonden bergen van jassen, allemaal voor de actie.
Het eindresultaat overtrof alle verwachtingen. "Het is niet in woorden uit te drukken hoe mooi het is dat zóveel Limburgers de moeite hebben genomen een jas in te leveren. Nog belangrijker is dat al die mensen ook even denken aan een ander, aan degene die hem deze winter gaat dragen. Al deze mensen maken het verschil", aldus Manon Machiels van de Stichting Samen voor Maastricht.

Jassen verdeeld

De ingezamelde jassen worden nu zoveel mogelijk in de eigen gemeenten verdeeld. De rest wordt verspreid via Kledingbank Limburg. Met deze actie worden duizenden mensen die het momenteel erg zwaar hebben geholpen aan een warme winterjas. L1-directeur Branko Eijssen: "Iets doen voor mensen die het minder hebben. Dat blijft nodig en het is mooi om te zien dat Limburg zo massaal gehoor heeft gegeven aan de oproep. Het lijkt een klein gebaar, want het is 'maar' een jas, maar het zegt veel over de bereidwillig- en saamhorigheid in onze provincie. Het hoort ook bij L1. Met onze goede doelenacties, zoals in het verleden het initiatief voor de Voedselbank en nu ook weer, laten we zien dat L1 Limburg en Limburgers met elkaar verbindt. Juist op de momenten dat het keihard nodig is."

Grote slotshow

De actie zorgt ervoor dat elke gedoneerde winterjas een tweede leven krijgt. Het eindresultaat van de actie werd op maandag bekendgemaakt tijdens een grote slotshow in het Theater aan het Vrijthof. Tijdens deze show, die live te volgen was op L1 TV en alle andere L1 kanalen, schoven de initiatiefnemers aan, werden mensen die in actie zijn gekomen geïnterviewd en kwamen mensen die een steuntje in de rug hard kunnen gebruiken aan het woord.
De actie Limburg Helpt: Geef een jas, verwarm een hart was de hele maand oktober te volgen op alle kanalen van L1. Alles is terug te vinden op L1.nl/LimburgHelpt
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!