Politiechef Ingrid Schäfer legt werk definitief neer

Politiechef Ingrid Schäfer-Poels. © Politie Limburg
Politiechef Ingrid Schäfer-Poels legt definitief haar functie neer. Ze is ongeneeslijk ziek, en neemt deze stap om 'ruimte te maken voor iemand anders, en ruimte te maken in mijzelf.'
Dat maakt de politie Limburg maandag bekend.

Ongeneeslijk

De chef van de politie-eenheid Limburg legde haar functie in juni al tijdelijk neer vanwege haar behandeling tegen kanker. Die blijkt ongeneeslijk te zijn. Eind november neemt Ingrid Schäfer-Poels afscheid van de politie en van de eenheid Limburg. Ze laat weten dat ze doorgaat met de behandeling en moed houdt.
Ingrid Schäfer-Poels werd in 2018 de eerste vrouwelijke politiechef van de eenheid Limburg. Twee jaar later werd borstkanker bij haar vastgesteld. Begin 2021 werd ze 'schoon' verklaard, maar dit jaar bleek dat de ziekte terug is.

Procedure

De taken van Schäfer-Poels worden op dit moment waargenomen door de overige leidinggevenden van de eenheid Limburg. Juridisch waarnemer is Gerda van Leeuwen, politiechef van de eenheid Zeeland-West Brabant. De procedure voor het aanstellen van een nieuwe politiechef is inmiddels opgestart.
Eind november neemt Ingrid Schäfer-Poels afscheid van de politie en van de eenheid Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!