Meer onderzoek in zaak-Gino: 'Geen zaak voor losse eindjes'

Het lichaam van Gino werd gevonden in een tuin, niet ver van de woning van verdachte Donny M. © Orange Media
Als het aan justitie ligt, wordt de zaak-Gino volgend jaar inhoudelijk behandeld. Eerst moet er nog aanvullend onderzoek gedaan worden, en wordt er nog gewacht op eerdere onderzoeksresultaten.
Dat bleek maandag in de rechtbank van Maastricht. Daar werd een tussentijdse zitting gehouden. Verdachte Donny M. (24) was zelf ook aanwezig.

Kussenslopen

Het Openbaar Ministerie (OM) wil een compleet beeld krijgen over wat zich heeft afgespeeld in de Geleense woning van Donny. Want hoe is de negenjarige Gino juni vorig jaar exact om het leven gebracht? "Drie kussenslopen worden nog onderzocht. Ook de vuilniszakken waarin het lichaam werd gevonden worden nog onderzocht", aldus justitie. De verdachte heeft in een eerder stadium gezegd dat hij het slachtoffer met een kussen heeft gesmoord, maar op de onderzochte kussenslopen is geen dna van Gino gevonden. "Dit is geen zaak voor losse eindjes", zegt het OM.

Buitenspelen

De 9-jarige Gino verdween op 1 juni vorig jaar in Kerkrade tijdens het spelen. Hij bleek ontvoerd en werd een paar dagen later levenloos aangetroffen in Geleen. Dat gebeurde kort nadat Donny M. werd aangehouden. Hij bekende het jongetje te hebben ontvoerd, misbruikt en vermoord in zijn appartement. Die woning ligt op een paar honderd meter van de vindplaats van het lichaam.

Tweede verdachte

In juli van dit jaar werd in de zaak ook een tweede verdachte aangehouden, Sittardenaar Youri F. (21). Zijn dna werd gevonden op een vuilniszak waarin het lichaam van Gino was gewikkeld. Formeel is hij nog wel verdachte, maar justitie heeft geen verder bewijs tegen hem gevonden. Voor het dna had hij een plausibele verklaring: die sporen zouden op de vuilniszak terecht zijn gekomen toen Donny de ramen van zijn woning wilde dichtplakken.

Volgende zitting

In januari staat de volgende tussentijdse zitting gepland. Dan komen ook aanvullende vragen aan bod die door de advocaten van Donny M. aan deskundigen van het Pieter Baan Centrum zijn gesteld.
Naar verwachting zal de zaak medio juni inhoudelijk worden behandeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!