Zware explosie in Antwerpen: Landgravenaar (17) verdacht

Het logo van de Belgische politie © Istock
Een 17-jarige jongen uit Landgraaf is een van de verdachten van een zware explosie in Antwerpen, ruim een maand geleden. Dat zeggen bronnen tegen L1.
Het gaat om een zware aanslag op 15 september in de Antwerpse wijk Kiel. Daarbij zou een granaat zijn gebruikt.

Auto klemgereden

De schade was groot. Zes woningen en enkele auto's raakten beschadigd. Er vielen geen gewonden. Door tips van getuigen, die een auto met Nederlands kenteken zagen wegrijden, konden de vermoedelijke daders vrij snel worden klemgereden door de politie en worden aangehouden. Onder hen was dus de minderjarige verdachte uit Landgraaf.

Overgedragen

Justitie in Antwerpen bevestigt dat die jongen inmiddels in vrijheid is gesteld en is overgedragen aan Justitie in Nederland. Hij zat een maand lang vast in België. Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht bevestigt dat de jongen inderdaad is overgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten, maar wil verder niets kwijt over de zaak. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. De twee andere verdachten komen uit Beverwijk (18) en Benschop (19). Zij zitten nog vast in België en worden daar ook berecht.

Nederlands kenteken

De Belgische politie vermoedt dat de explosie het gevolg is van een conflict in het drugsmilieu. Op de plek waar de aanslag plaatsvond, werd een maand eerder ook al een auto in brand gestoken. Mogelijk is er een verband.
De advocaat van de Landgravenaar, Peter van Geelkerken, wil geen commentaar geven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!