Eerste Kamerlid Theo Bovens roept op kamerjassen te doneren

Oud-gouverneur Theo Bovens geeft zijn kamerjas. © L1
Oud-gouverneur Theo Bovens is ook in actie gekomen voor de jasseninzameling van L1, Stichting Samen voor Maastricht en alle Limburgse gemeenten. Alleen heeft het Eerste Kamerlid geen winterjas gedoneerd, maar een kamerjas. Of zoals hij zelf zegt: de 'eerste kamerjas'.
Volgens Bovens is het heel goed om winterjassen te doneren voor mensen die in armoede leven. "Maar als het koud is in de woonkamer heb je niet zoveel aan een winterjas", zegt hij. "Dus ik wil mensen graag oproepen om ook kamerjassen en badjassen in te leveren."

Geef een jas verwarm een hart

De inzamelingsactie heeft de naam 'Limburg Helpt: geef een jas, verwarm een hart!' en loopt nog tot met 30 oktober. Het houdt in dat er zoveel mogelijk winterjassen ingezameld worden voor de mensen die ze het meest nodig hebben.

Spontane actie

In de hele provincies zijn al acties gestart. Zo leverde een spontane inzamelingsactie in Theater aan het Vrijthof en Parkstad Limburg Theater Heerlen in twee dagen tijd 500 gebruikte winterjassen op. Dat gebeurde na een oproep van acteur Huub Stapel, die tevens ambassadeur van de actie is.

Inzamelpunten

Een overzicht van alle inzamelpunten en -acties is te vinden op de website www.L1.nl/limburghelpt. De eindstand wordt bekendgemaakt tijdens een live-programma op maandag 30 oktober.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!