Brandweer bevrijdt twee mensen uit attractie Toverland

De bezoekers werden met een hoogwerker uit de attractie gehaald. © Edward-Media
Twee bezoekers van attractiepark Toverland in Sevenum zijn woensdagmiddag door de brandweer gered uit de attractie Dragonwatch.
De attractie, een 'familievriendelijke' valtoren van 17 meter hoog, kampte met een technische storing.

Brandweer inschakelen

Volgens een woordvoerder van het park lukte het technici van het park zelf niet om de storing te verhelpen. "We kwamen tot de conclusie dat de technische dienst het probleem niet snel kon oplossen, en hebben toen om 15:45 uur de keuze gemaakt om de brandweer in te schakelen." Uiteindelijk zijn de twee bezoekers met een hoogwerker uit de attractie gehaald. Op welke hoogte ze vastzaten, was niet bekend bij de woordvoerder.
Vanwege het slechte weer kregen de bezoekers een trui en een kop soep bij een restaurant in het park.

Kinderziektes

De Dragonwatch is nog vrij nieuw: de toren opende op 1 juli voor het publiek, samen met drie andere attracties. Volgens de woordvoerder kampt de attractie wel vaker met kinderziektes: "Dit was wel de eerste keer dat bezoekers geëvacueerd moesten worden. Eerdere problemen waren bijvoorbeeld dat de riempjes niet open gingen, dus vooral kleinere issues."
De technische dienst van het park probeert ondertussen om de oorzaak te vinden. Het is nog niet zeker of de attractie donderdag weer open is voor bezoekers.
Dragonwatch na de opening in juli © Toverland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!