Hulp voor zwevende kiezers: het Debat van het Zuiden

Zeven lijsttrekkers in debat in het Debat van het Zuiden © L1
L1 schiet iedereen te hulp die nog niet weet wat te stemmen bij de landelijke verkiezingen. Op zaterdag 18 november zendt de regionale omroep samen met Omroep Brabant het Debat van het Zuiden uit.
Een groots verkiezingsdebat met de lijsttrekkers van zeven grote landelijke partijen. Het debat wordt live uitgezonden vanuit het Evoluon in Eindhoven en is ook te zien bij Omroep Brabant en Omroep Zeeland.

Veiligheid in Limburg

Het is inmiddels de derde keer dat het debat in het laatste weekend voorafgaand aan de landelijke verkiezingen wordt gehouden. Tijdens het debat komen thema’s aan de orde die de zuidelijke kiezers aangaan. Zo is er veel aandacht voor de woningcrisis, de migratieproblematiek, bestaanszekerheid en criminaliteit. Ook provincie-specifieke onderwerpen worden besproken, zoals de kerncentrale in Zeeland, veiligheid in Limburg en de economie in Brabant.

Lijsttrekkers

Bij het debat zijn de landelijke lijsttrekkers van de belangrijkste partijen uit de peilingen aanwezig. Dat zijn Dilan Yesilgöz (VVD), Caroline van der Plas (BBB), Geert Wilders (PVV), Rob Jetten (D66), Lilian Marijnissen (SP), Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) en Henri Bontenbal (CDA). Grote afwezigen zijn Frans Timmermans (PvdA/GroenLinks) en Pieter Omtzigt (NSC). Beiden zijn meerdere keren benaderd maar zeggen geen tijd te kunnen maken voor het Debat van het Zuiden.

Presentatie

Het debat wordt gepresenteerd door Fabienne Nijsten, Tessel Linders (Omroep Brabant) en Ariane Lafort (Omroep Zeeland). "We zullen veel aandacht besteden aan de zwevende kiezer die nog niet weet wat te stemmen. Een groot aantal van hen is aanwezig als publiek, zowel uit Limburg, Brabant en Zeeland.”, zegt hoofdredacteur Renzo Veenstra van Omroep Brabant.
De uitzending is zaterdag 18 november live te zien van 19.30 tot 21.00 uur. Ook het landelijke themakanaal NOS Politiek en Nieuws zendt het debat live uit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!