Maandag spectaculaire slotshow Limburg Helpt

Bas en Marjolein in actie voor Limburg Helpt © L1 (Dion Moonen)
De inzamelingsactie van winterjassen die de afgelopen maand in alle gemeentes van Limburg wordt maandagavond met een spectaculaire slotshow afgesloten.
Bas van der Zwaan en Marjolein Heijltjes presenteren tussen 18:30 en 20:00 uur een live programma vanuit Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Armoedevraagstuk

In het programma is er veel aandacht voor het armoedevraagstuk in Limburg, dat de inspiratie was voor de jassenactie. Te gast zijn de initiatiefnemers, mensen die in actie zijn gekomen en ook mensen die een steuntje in de rug hard kunnen gebruiken. Er is muziek van het Bart Storcken-combo, luchtacrobatiek van Arte Favola, aandacht voor fashion op een duurzame en circulaire wijze, de Limburgse deelnemer van het Regio Songfestival Emmy Ackermans maar ook een groot Limburgs artiestenkoor dat samen met Marjolein het actielied ten gehore gaat brengen.

Einduitslag

Natuurlijk ligt de nadruk in het programma op de jassenactie. Ambassadeurs Huub Stapel en Vivian Lataster komen aan het woord, maar ook gedeputeerde Marc van Caldenberg. Een aantal opvallende initiatieven wordt uitgelicht, er wordt teruggeblikt op de actiemaand en aan het einde van de avond wordt de eindstand bekend gemaakt. Hoeveel jassen doneerde Limburg aan de actie Limburg Helpt: Geef een jas, verwarm een hart?
Maandag 30 oktober 2023 van 18:30 tot 20:00 uur L1 TV
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!