Tunnels A73 weer dicht voor onderhoud

Werkzaamheden aan de Roertunnel © L1 (Ruud van Broekhoven)
De twee tunnels van de A73, de Roertunnel en de Swalmentunnel, gaan komend weekend opnieuw dicht voor onderhoud. Ze waren al wekenlang afgesloten voor alle verkeer in de zomervakantie, ook voor onderhoud en renovatie.
Dit keer worden de resterende werkzaamheden van de tunnelrenovatie uitgevoerd, maakt Midden-Limburg Bereikbaar bekend.

Afsluiting

Met ingang van vrijdag 27 oktober gaan de tunnels in beide rijrichtingen om 21.00 uur dicht. De afsluiting duurt tot maandagochtend 30 oktober 06.00 uur. Voor die tijd gaan de tunnels overigens ook 's nachts al twee keer dicht. Woensdagavond wordt de tunnel bij Swalmen volledig afgesloten, om pas donderdagochtend om 06.00 uur weer open te gaan. Donderdagavond gaat de Roertunnel in beide richtingen dicht, en ook die afsluiting duurt de hele nacht tot 06.00 uur vrijdagochtend.

50.000 voertuigen

Het verkeer wordt omgeleid door Swalmen en Roermond. Mensen wordt geadviseerd waar mogelijk de fiets te pakken of het openbaar vervoer. Volgens Midden-Limburg Bereikbaar maken dagelijks bijna 50.000 voertuigen gebruik van de tunnels.
De tunnelbuizen werden in de zomer ook onder handen genomen. De tunnels zijn in 2008 in gebruik genomen, een aantal veiligheidssystemen was aan vervanging toe.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!