Motie van afkeuring ingediend tegen wethouder Maastricht

Wethouder Alex Meij © Gemeente Maastricht
In de raadsvergadering van Maastricht dinsdagavond is een motie van afkeuring ingediend tegen wethouder Alex Meij die namens Partij Veilig Maastricht wethouder is.
De motie is ingediend door Partij voor de Dieren en de SP, maar kon niet op een meerderheid rekenen van de raad. De motie kreeg 10 stemmen voor, waaronder van Liberale Partij Maastricht en GroenLinks. Het voorstel kreeg 26 stemmen tegen.

Onderhands verkopen

Hekel punt is de verkoop van een studio in Mariaberg. Het stadsbestuur wilde aanvankelijk de woning aan de Louisestraat onderhands verkopen aan de eigenaar van alle andere studio’s in dit pand. Een eigenaar die meerdere panden bezit in de stad. Verschillende raadsleden onder leiding van de Partij voor de Dieren hekelen de communicatie en informatieverstrekking aan de raad van wethouder Alex Meij.

Afkeuring

Een motie van afkeuring veroordeelt het beleid van, in dit geval, een wethouder. Het signaal heeft meestal geen politieke gevolgen. In dit geval helemaal niet, omdat de motie niet is aangenomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!