Video gaat viral: PowNed gaat langs bij 'aanhangwagendief'

Mark Baanders praat met een agente voor het huis van de vermeende dader © YouTube Omroep PowNed
Een vermeende 'aanhangwagendief' uit Maastricht heeft afgelopen week een bezoekje gekregen van PowNed-verslaggever Mark Baanders, ook wel bekend als Slijptol.
In de video, die binnen één dag al 130.000 keer is bekeken, bezoekt hij Wesley, een van de slachtoffers van de dief. "Ja, daar zit je dan hè. Zonder aanhangwagen, en een nieuwe moeten kopen, want de oude is gestolen door een dader uit Maastricht."

'Al langer actief in de regio'

Volgens Wesley zijn er al meerdere gedupeerden, waaronder drie kennissen van hem. "Hij is hier al geruime tijd actief in de regio, en hij maakt continu nieuwe slachtoffers. Hij heeft vrij spel want de politie doet helemaal niks." En op de vraag van Mark of een aanhangwagen niet 'gewoon' makkelijk te stelen is, reageert Wesley stellig: "Nee, hij was gewoon afgesloten met een disselslot. De dader heeft de aanhanger met slot en alles meegenomen."
De diefstal heeft nog altijd veel impact op het slachtoffer. "Je hebt geen rust meer. Je bent elke avond wakker van het geringste geluid dat je hoort, je gaat gelijk kijken en bent niet meer rustig."

Bezoek met vlaai

Vervolgens besluiten Mark en Wesley om een bezoekje te brengen aan de vermeende dief in Maastricht. Met een vlaai probeert Mark in eerste instantie contact te leggen, maar zonder succes. Na meerdere keren aan te bellen, doet hij niet open. "Geen gehoor, lijkt het zo."
De auto waarmee de aanhangwagens zouden zijn gestolen, staat achter een hek geparkeerd in Maastricht. © YouTube Omroep PowNed
Toch blijken de twee aan het juiste adres. Mark en Wesley spotten namelijk de auto waarmee zijn aanhangwagen is gestolen. Het kenteken komt overeen met het kenteken dat zijn deurbel registreerde. Ook merken de twee op dat het huis van de vermeende dader goed is beveiligd: "Ik zie inderdaad alle camera's hangen, dat is niet voor niks natuurlijk."

Overlast in de buurt

Een buurtbewoonster onderstreept dat de man voor overlast in de buurt zorgt: "Hij denkt dat hij alles maar kan doen, en dat hij alles mag. En hij heeft een hele grote mond, vooral tegen alleenstaande vrouwen. De man heeft vier camera's voor de deur, zo denkt hij zichzelf te kunnen beschermen. Om de zoveel tijd komt iemand wel verhaal bij hem halen."
Als laatste hoop schakelen Mark en Wesley de politie in. Tegen een agente wordt verteld dat de twee zelf op onderzoek zijn gegaan, en de dader hebben opgespoord. "Ik zie de auto waar de diefstal mee is gepleegd, achter een hekwerk staan." Even later arriveren drie agenten, waarna blijkt dat de Maastrichtenaar al de hele tijd thuis is. Toch lijken de agenten niet te kunnen helpen, zelfs niet na het (bewijs)materiaal dat Wesley en Mark verzameld hebben.

Aangifte

"Het slachtoffer heeft al aangifte gedaan. Dus er zal nu een strafrechtelijk onderzoek lopen. Maar om nu elkaar op te gaan zoeken, en om het recht in eigen handen te nemen, dat wordt lastig", vertelt een agente.
De agenten verzoeken Wesley en Mark te vertrekken. De dader zou zelfs aangifte hebben gedaan tegen Wesley, wegens smaad. "We zijn eigenlijk weer terug bij af. Ik dacht dat er wat schot in de zaak zat, maar niet dus."

Reactie politie

De aanhangwagen van Wesley werd op 13 juli gestolen, en daar is vervolgens ook aangifte van gedaan. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de zaak zoals 'alle andere' zaken wordt opgepakt. "Ook als de betreffende man met PowNed langsgaat, kunnen wij het niet à la minute oplossen. Ook is er geen heterdaad geconstateerd. Het wordt behandeld zoals alle andere aangiftes. Sommige zaken worden geprioriteerd, daar kunnen we niks aan veranderen."
De politie laat tot slot weten dat er niet alarmerend meer aanhangwagens zijn gestolen de afgelopen periode. "Dat gebeurt continu, maar niet meer dan normaal."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!