Buitenbaan Glanerbrook blijft nog dicht door werkzaamheden

Het terrein van Glanerbrook in juli van dit jaar. © L1
De buitenschaatsbaan van Laco Glanerbrook in Geleen gaat voorlopig nog niet open. Normaal gesproken gebeurt dat rond deze tijd van het jaar.
Volgens vestigingsmanager Ralph Verbael komt dat door werkzaamheden aan het Laco sport- en recreatiecentrum.

Werkzaamheden

"Er is grootscheeps geïnvesteerd zodat het sportcentrum straks met de top van Nederland mee kan. Maar wij kunnen door uitloop van werkzaamheden geen veilige routing garanderen naar de ijsbaan", aldus Verbael. Wanneer de buitenbaan wel open gaat, is onduidelijk.

Verbouwing

Bij de verbouwing komt er onder andere een overkapping voor de openluchtijsbaan, met zonnepanelen. Verder wordt er een 50-meter zwembad aangelegd (óók met zonnepanelen) en wordt de schaatshal onder handen genomen. De gemeenteraad van Sittard-Geleen stemde in juli voor de plannen. De kosten waren in eerste instantie op 50 miljoen geraamd, maar waren gestegen tot bijna 75 miljoen. De oorlog in Oekraïne en de hogere staalprijzen waren daarvan belangrijke oorzaken.
Vanwege de extra kosten, moest er een nieuwe financiering worden gemaakt en werden enkele plannen geschrapt. Zo wordt de wielerbaan, die om de 400-meterijsbaan ligt, niet overdekt. Door alleen de ijsbaan te voorzien van een kap, zonder zijwanden, kon enkele miljoenen worden bespaard. De wielerbaan wordt wel gerenoveerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!