Privédetective start zoektocht naar lichaam Natalee Holloway

Natalee Holloway verdween in 2005 na een avond stappen op Aruba. © ANP
Privédetective John Vullers uit Roermond probeert samen met voormalig hoofdofficier van justitie op Aruba, Karin Janssen, antwoord te krijgen op de vraag waar het lichaam van Natalee Holloway is.
De Amerikaanse studente verdween in 2005 na een avond stappen op Aruba. Al snel kwam Joran van der Sloot als verdachte in beeld. Hij bekende onlangs dat hij Natalee Holloway heeft vermoord.

Aruba

Vullers en Janssen zijn net terug van Aruba waar ze onderzoek deden naar het lichaam dat nog altijd spoorloos is. Op het eiland troffen ze opmerkelijke zaken aan. "Deze hebben vooralsnog nu nader onderzoek nodig. We zijn bezig om alle informatie die we daar hebben verkregen te onderzoeken. Dat doen we in Nederland om geen onrust op het eiland te veroorzaken, maar het is niet uitgesloten dat we later in het jaar nog een keer teruggaan", vertelde Vullers op L1 Radio.

Informatie

Vullers wil echter benadrukken dat het tweetal niet bezig is om het onderzoek te herhalen wat destijds is uitgevoerd. "Wij zijn alleen op zoek naar informatie die kan leiden tot de verblijfplaats van de overblijfselen van Natalee. Wij gaan dus niet de puntjes op de i zetten voor het onderzoek, want dat heeft gelopen zoals het is. Dat kun je ook nooit meer helemaal reconstrueren. Dat onderscheid willen wij wel helder maken."

Moeder Holloway

Ook laat hij weten dat het tweetal voorafgaand contact heeft gezocht met de advocaat van de moeder van Natalee Holloway. "We hebben kenbaar gemaakt wat onze voornemens waren. En zij hadden daar geen moeite mee."

Reflecteren

De Roermondse privédetective werd door Janssen benaderd die, nadat ze met pensioen ging, reflecteerde op haar loopbaan en daarbij passeerde deze zaak veelvuldig de revue. "Voor haar voelde deze zaak als een nooit afgemaakte zaak. We zijn daar samen over in gesprek gegaan en na maandenlange voorbereiding hebben we besloten om samen naar Aruba af te reizen", legt Vullers het ontstaan van het contact uit.

Toevalstreffer

Dat Van der Sloot vorige week bekende, was voor Vullers en Janssen een toevalstreffer. "Wij hadden gekozen voor de herfstvakantie omdat de uitspraak aanvankelijk verplaatst zou worden naar november, dat gaf ons enige ruimte. Echter tot onze grote verbazing werd in de periode dat wij op Aruba waren die uitspraak plotseling naar voren geschoven en bleek het aan de orde te zijn."

Waar is Natalee?

Het ultieme doel is om de zaak op te lossen, maar Vullers en Janssen richten zich op de vraag 'waar het lichaam van Natalee is'. "Of het opgelost wordt, dat blijft de vraag, maar wij zijn in elk geval weer een stukje verder gekomen in deze opmerkelijke zaak."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!